Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Teltan tuulitesti Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksessa 19.1.2010

Pääsin tänään testaamaan telttamme tuuliominaisuuksia Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskukseen lumitykin alle. Pahuksen mukavaa puuhaa, neljä tuntia vierähti mukavasti :)! Pakkasta oli noin 9 astetta ja tuulta saimme aikaiseksi 20 - 32 m/s. Keskituuli oli noin 26-28 m/s ja maksimituulennopeus 31 m/s teltan etuosassa. Sivuilla ja takana tuulennopeus oli huomattavasti pienempi.

Meillä on telttana Hillebergin Keron 4 GT - se luo yhteishenkeä ja toisaalta vähentää osaltaan varusteiden painoa. Koska teltassa on enemmän tuulipinta-alaa kuin aiemmin käyttämissämme Keron 3 GT:issä, halusimme varmistua, että teltta toimii kovassa tuulessa. Grönlannissa uhkana ovat itärannikon Piteraq-myrskyt, joissa tuuli voi yltyä pahimmillaan yli 60 m/s voimakkuuteen.


Kuvista ei meinaa huomata, että testissä tuulee ollenkaan.

Teltta kesti 1 h 15 min rääkin hyvin. Aika kovilla kankaat ja saumat kuitenkin olivat. Teltassa oli tuplakaaret (10,25 mm). Kaaret sopivat juuri ja juuri kaaritunneleihin. Pituuden puolesta kaaret sopivat hyvin kevyessä pakkassäässä.


Tuulilukemia.

Kiitoksia Sveitsin Hiihtokeskukselle testiolosuhteiden järjestämisestä ja Kossilan Karille tuulimittarin lainaamisesta!

- Jari

P.S. Loppuviikosta totesimme, etteivät tuplakaaret mene pituutensa puolesta paikoilleen kaikkiin kaaritunneleihin 20 asteen pakkasessa. Saimmekin Hillebergiltä lyhennetyt kaarenpätkät vaihdettavaksi päätypaloiksi. Teltta todettiin tarpeeksi tilavaksi neljälle hengelle testireissullamme Itäisellä Suomenlahdella.

(Lisätty 01.02.2010)